Vorige editie

Klik op bovenstaande foto voor een kijkje achter de schermen.

Cabaretgroep Gestrikt

gestriktDe rij met talenten voor Prinsenbeek’s Got Talent sluiten we af met niet één talent, maar met een hele groep talenten die zich hebben verenigd in cabaretgroep Gestrikt en die hun bijzondere medewerking aan het evenement zullen verlenen. Deze Beekse cabaretgroep, bijna 30 jaar jong, bestaat momenteel uit: Ingeborg Spijkers (tevens voorzitter bij Amor Musae), Annemieke van den Hoven, Janneke Donkers, Wilma Heller, Bart Donkers, Peter van de Bilt, Emiel van Nijnanten, Piet Taks en Anton Spijkers. De groep beleeft veel plezier aan het zelf bedenken en uiteraard ook uitvoeren van liedjes en sketchjes, en voor hun 25-jarig jubileum enkele jaren geleden betraden ze zelfs het pad van de humoristische film. De groep treedt op de meest vreemde plekken op: van letterlijk ‘tussen de schuifdeuren’ bij mensen thuis tot op heuse podia. Zo zullen ze in januari te horen en te zien zijn in De Nacht van Breda. De groep probeert één keer in de drie jaar een geheel nieuw programma te schrijven. Momenteel is de groep druk bezig met dit nieuwe programma. “Cabarettraite” zal op 1 april ten tonele verschijnen en wel in de zaal van De Drie Linden.

Hoe gaat dat nu in zijn werk, een liedje bedenken? “Meestal begint het met een paar losse ideeën” vertelt Ingeborg. De teksten worden gemaakt door Emiel, Peter en Bart. Anton heeft dit keer ook een tekst geschreven. De muziek wordt geschreven door Bart en Emiel. De dames verzorgen daarna de visuele aankleding van het nummer zodat het geheel echt af is.

Het idee om met Amor Musae iets samen te doen was al snel geboren toen Ingeborg voorzitter werd van het orkest. Muziek verbindt beide groepen en Prinsenbeek’s Got Talent leek hiervoor een uitgelezen kans. Tijdens het evenement zal Gestrikt samen met Amor Musae niet alleen de zaal aan het deinen brengen met een zelf vervaardigd ‘Zeemanslied’, ze zullen daarnaast hun talenten ook nog op een andere wijze inzetten zodat u goed geïnformeerd en met een knipoog optimaal van al het geboden talent kunt genieten… De avond is voorbij voordat u er erg in heeft. Smaakt dit naar meer? Zorg in ieder geval dat u er bij bent!

Kim Foesenek (23)

kim-en-dansgroepDe Prinsenbeekse Kim Foesenek deed niet alleen met succes auditie voor Prinsenbeek’s Got Talent, zij zorgt ook voor een van de extra elementen bij deze tweede editie van het evenement: samen met Emely Verwijmeren, Daphne van de Kimmenade, Marloes Brouwers en Josje van Dongen gaat Kim een aantal nummers met dans verfraaien. De genoemde meiden komen ook vrijwel allemaal uit Prinsenbeek en zijn oud-leden van dansstudio Jump. Kim heeft de dans niet alleen met hen ingestudeerd, maar heeft ook de choreografie gemaakt.

Kim danst al vanaf haar 4e en kwam al snel in het demo-team van Jump. Dat betekende wel 4 keer per week les, in alle stijlen. Bij Jump kreeg Kim de eerste gelegenheid om zelf dansen te maken, wat ze met veel plezier deed. Tijdens haar PABO-studie in Tilburg ging ze door met dansen en deed er o.a. een bestuursjaar bij de dansvereniging daar. Vervolgens kreeg ze van de BAK de opdracht om een dans te maken, die ze samen met Bart Donkers (o.a. pianist bij cabaretgroep Gestrikt) uitvoerde.

Kim danst dus niet alleen, maar is daarnaast ook nog muzikaal actief, en dat terwijl ze het eigenlijk nog steeds best eng vindt op het podium. Ze zingt al van jongs af aan en speelde na de blokfluit ook al snel saxofoon. Jawel, bij Amor Musae! Maar haar hart lag toch meer bij dans en zang. Vanaf haar 14e ging ze musical doen, onder meer bij NewArtStudio en deed daar voor het eerst solo’s. In haar tussenuren nam ze zangles bij Ad Moelands. Uiteindelijk slokte de dans echter zo veel van haar tijd op, dat ze stopte met zingen. Ze pakte dit eigenlijk pas twee jaar geleden weer op door haar vriend die haar kon begeleiden op piano. Het optreden voor Prinsenbeek’s Got Talent zal het eerste zangoptreden zijn van Kim sinds die tijd. U kunt dus van meerdere talenten van haar komen genieten: haar danstalent, haar choreografie en haar zangtalent. Dat laatste zal ze laten horen in het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij.

Floor Vandenbrande (14)

floor-vandenbrandeEen talent dat u zich vast nog herinnert van de vorige keer is Floor Vandenbrande uit Etten-Leur. Zij heeft al vanaf haar 9e les bij Ad, die de iedere dag zingende Floor aanvankelijk naar een kinderkoor verwees. Ze bleek echter zo’n zangtalent dat ze al snel solo optrad, ook met Ad en zijn bands. Inmiddels speelt zo ook gitaar en heeft al heel wat optredens achter de rug en menig Bekenaar zal haar daarvan kennen. Floor houdt vooral van wat ruigere nummers en zingt graag rock. Maar ze luistert ook graag naar andere stijlen. De middelbare scholiere is vooral een kei in zich helemaal voor de muziek te geven. Ze wil dan ook later zeker de muziek in, bijvoorbeeld zangeres worden of singer-songwriter. Tijdens de komende Prinsenbeek’s Got Talent kunt u weer van haar genieten in het nummer ‘Bring me to life’ van haar geliefde groep Evanescence.

Debby Luijten (45)

debbDebby zingt al vanaf dat ze jong was, zowel solo als in koortjes. Het werd pas echt serieus nadat ze twee kinderen op de wereld had gezet en zij en haar man – die drummer is – ontspanning zochten in muziek maken. Zo ontstond de pop/rock coverband ‘Underdog’,  waar ze beiden in spelen en zingen. Het is inmiddels al weer heel wat jaren geleden dat Debby les nam bij Ad Moelands na wat te hebben rondgehopt bij andere leraren. Bij hem zingt ze ook regelmatig de backing vocals in voor CD-opnamen. Daarnaast trad ze op als solist in de diner-show, waar ze ook een heel orkest achter zich had. Toen Ad haar wees op de audities van Prinsenbeek’s Got Talent, was ze meteen enthousiast, want zingen in een bandje of samen met anderen is toch net even anders dan zingen met een heel orkest! Nieuwe paden verkennen is sowieso een belangrijke rode draad door haar zangcarrière: zo ging ze bij Ad andere muziekstijlen zingen dan ze gewend was en leerde meer buiten haar comfortzone te treden. Dat gaat ze ook doen op de concerten van Prinsenbeek’s Got Talent en wel met het nummer ‘Spente le Stelle’ van Emma Shapplin, een Italiaans opera-trance nummer.

Vera Seweuster (19)

vera-seweuster
Nog een oude bekende van de eerste Prinsenbeek’s Got Talent is Vera Seweuster. De toen 16-jarige Vera zat nog maar net op zangles en volgde toen de vooropleiding voor docent muziek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Intussen werd ze aangenomen voor die opleiding en gaf zelfs al haar eerste muzieklessen op een basisschool. “Heel gaaf, maar ik was er na afloop ook behoorlijk moe van!” vertelt Vera. Ze treedt op allerlei plaatsen op en wordt regelmatig gevraagd. Zo luisterde ze recent nog de nazit op van het Spanjaardsgat Festival. De ene keer begeleidt ze zichzelf op piano of gitaar, de andere keer vraagt ze een van haar (oud)studiegenoten om mee op te treden. De vorige editie van PGT ervoer ze hoe gaaf het was om een heel orkest achter zich te hebben en niet zelf voor haar eigen begeleiding te hoeven zorgen. Dat wilde ze graag nog een keer. “Het is toch anders dan met een CD meezingen” zegt ze “want met een orkest kun je er je eigen draai aan geven en met een CD die je begeleid ligt alles al vast.” Tijdens de concerten op 25 en 26 november kunt u wederom  van Vera's muzikaal talent komen genieten, ditmaal met ‘Ik leef niet meer voor jou’, bekend van Marco Borsato.

Bas Janssen (17)

bas-klarinetBas Janssen is een van de fanatieke leden van Amor Musae en speelt daar klarinet. Zijn liefde voor de muziek kreeg hij al van jongs af aan mee door de muziek die zijn opa en oma draaide. Omdat zijn moeder saxofoon speelde, wilde hij dat ook graag spelen, maar uiteindelijk werd het toch de klarinet en daar heeft hij nog steeds geen enkele spijt van. Bas is zo weg van muziek dat hij graag naar het conservatorium wil en heeft er al een enkele les gehad. Naast Amor Musea, speelt Bas ook in het Euregio Jeugdorkest en bij het Bredase Sinfoniëtta. Wat hij zo mooi vindt aan muziek maken? “Het is zo prachtig om het gevoel dat in de muziek zit goed over te laten komen” aldus Bas. Het wordt het eerste solo-optreden van Bas met een echt orkest. En al wordt Bas waarschijnlijk nog wel iets groter, tijdens het concert wordt zijn klarinet in ieder geval steeds maar kleiner… Komt dat zien en horen!

Ismay Kortlever (15)

Ismay begon op 10-jarige leeftijd met zingen. Een vriendin van haar had zich opgegeven voor het Kinderen voor Kinderen-songfestival van de VARA. Ismay besloot ook mee te doen en haalde zelfs de Brabantse finale. Ze besloot daarop zangles te nemen en van het een kwam het ander. Zo zong ze een tijdje met de talent-band en trad ze al regelmatig solo op, onder meer met de harmonie van Teteringen. In november 2015 won ze ‘de strot van Oosterhout’, de Oosterhoutse versie van ‘the Voice of Holland’. Als gevolg hiervan mocht ze optreden op het Oosterhoutse Parkfeest. Bij Prinsenbeek’s Got Talent raakte ze betrokken via een collega van haar vader die bij Amor Musae speelt. Zo kan het lopen… Momenteel zit Ismay in de 4e klas van het St Oelbertgymnasium in Oosterhout en wil later graag iets met muziek gaan doen. Wat weet ze nog niet precies. In ieder geval kunt u haar tijdens Prinsenbeek’s Got Talent gaan beluisteren in ‘Valerie’, bekend geworden van Amy Winehouse.

Suzan Mol (54)

suzan-molVia een goede vriendin die de vorige versie van Prinsenbeek’s Got Talent meedeed kwam Suzan op het idee om auditie te doen. En met succes! Zingen is dan ook een van de grote passies van Susan, die in de commerciële dienstverlening werkte en ook van lekker koken houdt. Als kind al draaide ze graag de plaatjes met Disney-liedjes die ze nog steeds van buiten kent. Ze zong in diverse koren, waaronder in het ‘Duizend stemmen koor’ waarmee ze optrad in het Concertgebouw in Amsterdam. Maar zingen in een koor vond ze al snel te groot en te anoniem: ze wilde graag meer solo van zich laten horen. Ze zingt daarom nu vooral in kleinere koren, solo of begeleid door piano of CD. Eerder trad ze ook al eens solo op met een orkest. Maar haar mooiste muziekervaring tot nu toe had ze wel in Thailand waar ze als vrijwilliger weeskinderen Engels leerde met het liedje ‘Do-Re-Mi’ uit ‘The Sound of Music’. De kinderen moesten even loskomen maar gingen uiteindelijk uit hun dak! Tijdens Prinsenbeek’s Got Talent houdt Suzan het op een Nederlandstalig lied en zal ze u ontroeren met ‘Telkens weer’, bekend van Willeke Alberti.

Adrie van den Eijnden (57)

adrieAdrie is al ca. 15 jaar als hoornist verbonden aan Amor Musae, en dat terwijl hij niet eens uit Prinsenbeek komt. Iedere donderdag komt de oppas voor de twee kinderen en reist hij samen met zijn vrouw vanuit ‘de Fendert’ naar De Drie Linden voor de repetitie. “Ik kom uit een muzikaal gezin” vertelt hij. “Mijn vader, vier zussen, mijn broer en ik speelden allemaal in de fanfare van Ossendrecht en werden daar zelfs Nederlands kampioen mee. Later bij de harmonie van Loon op Zand. Maar toen we deze kant op kwamen zochten we een goed orkest en kwamen als snel bij Amor Musae uit. We kenden dirigent Frans van Dun ook al van het Brabants Fanfare Orkest waar we toen ook al in gespeeld hadden.” Adrie - tot voor kort projectleider ICT bij de Rabobank en nu op zoek naar een nieuwe baan – leek het altijd al gaaf om iets samen met Albert Watzeels te spelen...

Albert Watzeels (50)

Albert zal voor u zeker geen onbekende zijn: deze rasechte Bekenaar speelt ook bij Amor Musae (tuba), maar is daarnaast een bekend gezicht van andere muziekgezelschappen zoals de Lage Länder, Hè Hè en vroeger de Hofkapel. Muziek maken zit de Watzeels in het bloed en dat geldt zeker ook voor Albert, wiens vader vroeger, en wiens ooms Jan en Kees ook bij Amor Musae spelen. Moeder Annie speelde vroeger bekkens en zoon Randy is een begenadigd zanger. Al van jongs af aan was vader Janus een lichtend voorbeeld en gaf Albert zijn eerste lessen op de bariton. Maar al snel werd Albert in het toenmalige Eikenbos naar Gerard Dircken gestuurd, een tenorsaxofonist van de harmonie die daar toen iedereen op alle instrumenten les gaf. Ja, zo ging dat toen… Al snel kwam de jonge, getalenteerde Albert in het orkest terecht, naast ervaren rotten zoals Pierre Luyten en Jan Aarts. Andere orkesten volgden later. Albert is of was er lange tijd een trouw lid. Bij Amor Musae kon u Albert al eerder als solist beluisteren.

Ron van Lemmeren (60)

ron2Ron - geboren Amsterdammer - heeft een duidelijke boodschap aan de wereld: ook al heb je een handicap, verberg jezelf niet, maar laat je talenten zien! En Ron kan het weten, want hij kampt zelf met de langzaam voortschrijdende gevolgen van Parkinson. Hij zit echter niet bij de pakken neer – zoals u de vorige editie ook al heeft kunnen zien – maar geeft presentatietrainingen en treedt regelmatig als zanger op, o.a. in cabaret en musical. “Maar het eten van doperwtjes blijft lastig’’, aldus Ron. Vliegt u mee op de vleugels van Ron’s vlucht op 24 of 25 November?

Karen Blommers (54)

karenEen nieuwe ster aan het PGT-firmament is Karen Blommers. Deze doorgewinterde diva kreeg muziek met de paplepel ingegeven: vader speelde orgel en moeder piano. Op  6-jarige leeftijd zong ze bij een kinderkoor en op haar 7e maakte ze haar debuut als soliste. Dat was nog maar het begin van een lange muzikale carrière: zo zong ze o.a. 10 jaar bij de Bredase revue, speelde tenorsaxofoon bij de Nassau harmonie Breda en harmonie Ste Cecilia te Schoten (B) en trad ze eerder al op als zangsoliste met andere orkesten, waaronder een jazzformatie en een big band. Steeds weer werd ze gevraagd vanwege haar volume en mooie stem.  Tegenwoordig zingt ze in het Baronie Muziektheater waarvan een groot deel van de leden afkomstig is uit Prinsenbeek. Deze attendeerden haar op de audities van PGT, en zo kunnen we op 25 en 26 november haar ‘I dreamed a dream’ uit de musical ‘Les Misérables’ gaan beluisteren.

Sophie Schoonderwoerd (25)

sophieEen oude bekende van de vorige editie is Sophie Schoonderwoerd, voormalig dwarsfluitiste van Amor Musae die nog altijd een warm plekje in haar hart heeft voor het orkest. “Het is zo geweldig om met een groep mensen muziek te maken. En de vorige keer was zo gaaf om met het orkest solo te zingen! Toen de audities werden aangekondigd dacht ik meteen: dat ga ik weer doen!”, aldus Sophie. Ze oefent daarmee weer een van haar passies uit die ze door haar nieuwe baan als ergotherapeut en haar andere passie – Latin dans – tijdelijk even op een lager pitje moest zetten. Maar het resultaat zal er niet minder om zijn:  met ‘Alleluia’ van Leonard Cohen gaat zij weer de sterren van de hemel zingen!

Michiel Augustijn 18)

michiel-augusteinPrinsenbeek’s Got Talent gaat u niet alleen vocaal en instrumentaal talent voorschotelen. Nee, we hebben ook een heus componeertalent dat voor u de première van een van zijn recente stukken ‘Forrest’ gaat dirigeren. Oud- KSE-leerling Michiel is het broertje van Mireille, de concertmeester van Amor Musae. Daarnaast heeft hij nog een oudere broer die als basgitarist is afgestudeerd. Muziek zit de Augustijns dus in het bloed. Michiel speelt zelf saxofoon en volgde het afgelopen jaar compositieles op het conservatorium van Rotterdam. Daarnaast volgt hij momenteel bij dirigent Frans van Dun enkele dirigeerlessen. “Als componist is het belangrijk om je eigen stukken te kunnen dirigeren” aldus Michiel. “Je leert dan beter rekening te houden met de moeilijkheden waar een orkest mee te maken heeft.” Michiel, die zelf vooral ervaring heeft in de dance-, dweil- en jazzwereld, lijkt het reuze spannend om eens voor zo’n groot orkest te staan.

Jelle van Bezouw (21)

jelleJelle is een nieuw gezicht bij ‘Prinsenbeek’s Got Talent’. Hij komt uit Sprundel maar kwam via zijn opa en oma die in Prinsenbeek wonen bij de audities uit. De voormalig biologiestudent werkt momenteel in het poffertjesrestaurant van de Efteling en deed onlangs met succes auditie voor de opleiding tot docent muziek en gitaar aan het conservatorium in Tilburg. “Het begon allemaal met de gitaar toen ik ongeveer 12 jaar was” vertelt hij. “Er was op een gegeven moment een uitvoering van mijn gitaarleraar en daarvoor zochten ze ook iemand die kon zingen. Ik gaf me op en dat bleek een schot in de roos. Zo ben ik ook aan de zang geraakt.” Jelle treedt dan ook regelmatig op, solo of met bandjes en was ook al als solist te beluisteren met Constantia uit Etten-Leur. Hij bracht ook al een CD uit met eigen liedjes: Out of the rain, te beluisteren via Spotify. In November brengt hij ‘Sound of silence’ ten gehore, bekend van het duo Simon en Garfunkel.

Joyce Braspenning (16)

joyceVia haar vader – die in Prinsenbeek woont – werd de in Rijsbergen wonende Joyce geattendeerd op Prinsenbeek’s Got Talent en deed met succes auditie. Ze heeft inmiddels 3 jaar zangles, speelt daarnaast ook piano en heeft een eigen band waarmee ze regelmatig optreedt. Maar met een groot orkest optreden, dat is de eerste keer! Momenteel leert ze in Etten-Leur voor kapster, maar haar grote droom is om na die opleiding naar de rockacademie en uiteindelijk het conservatorium in Tilburg te gaan. Het lijkt haar helemaal te gek om uiteindelijk van optredens met haar band te kunnen leven. Maar voor het zover is, kunt u haar in november komen beluisteren in ‘Son of preacher man' van Dusty Springfield.

Florianne Spijkers (18)

florianneFlorianne kent u vast nog wel van de vorige editie. Inmiddels volgt ze de theateropleiding in Rotterdam en ontwerpt daar regelmatig zelf voorstellingen die ze dan ook met haar klasgenoten uitvoert. “Soms moet je een voorstelling maken over een onderwerp waar je niets mee hebt, maar dat is ook wel weer een uitdaging”, aldus Florianne. Al moet je bij deze opleiding van veel markten thuis zijn, zingen is toch wel het lievelingsvak van deze diva in spé. Ze grijpt de kans dan ook met beide handen aan om weer eens met een groot orkest te zingen. Ze breng voor u ‘Hopeloos verlangen naar jou’ uit de beroemde film/musical Greace.

Nena Jeltema (14)

nenaNog een andere ‘oude’ bekende van het Prinsenbeek’s Got Talent toneel is Nena Jeltema: de jonge dame die van vele muzikale markten thuis is: naast zingen – zowel popbalades als wereldmuziek in het Portugees, Spaans of Frans - drumt ze ook (Leo van Lieshout) en speelt ze gitaar (Jan Naalden). Zo was ze vorig jaar nog te beluisteren op het Spanjaardsgat Festival in Breda en trad ze onlangs nog op met diverse ensembles van de Nieuwe Veste, alleen of met een bandje.

Vorige keer wist ze zeker dat ze zanglerares wilde worden, maar inmiddels is ze daar niet meer zo zeker van. Iets met literatuur lijkt haar in ieder geval heel interessant. Kom beluisteren hoe Nena het kind van de maan bezingt. ‘Hijo de la Luna…’

Xander Wassenaar (13)

xanderXander is van jongs af aan muzikant in hart en nieren. Op zijn 10e ging hij al naar het conservatorium en daar studeert hij nog steeds. Voor conservatorium en middelbare school reist hij iedere dag van Wagenberg naar Den Haag. Hij speelt ruim twee uur per dag viool om later een echte vioolsolist te kunnen worden. Om dat te bereiken, concentreert hij zich veel op zijn studie en ook is hij concertmeester van het Ako juniororkest. Xander treedt echter nog niet zo vaak op als solist met een orkest. Een unieke kans dus om Xander – net als vorige editie – weer eens te kunnen beluisteren, dit maal in een van de vurige Hongaarse dansen van Brahms.

Sophia van Heesch (12)

sophiaSophia liet zich bij haar aanmelding voor de audities van Prinsenbeek’s Got Talent inspireren door haar neefje Xander Wassenaar en zijn optreden bij de vorige editie van Prinsenbeek’s Got Talent drie jaar geleden. Ze heeft een hechte band met hem al zijn hun muziekstijlen zeer verschillen, vertelt Sophia. Ze zong destijds ook al, maar nog niet heel serieus. Inmiddels heeft ze 1,5 jaar zangles. Na de eindmusical van groep 8 waarin ze ook solo zong, wordt dit haar eerste grote optreden. Het publiek kan daarbij van dit jonge talent gaan genieten in het nummer ‘Lost’. “Heel leuk” vindt Sophia, “want een van mijn doelen is om mee te gaan doen aan ‘The Voice Kids’”. Maar spannend vind ze het ook! Sowieso een spannend jaar voor haar, want ze heeft in september net de Horizon in Prinsenbeek verruilt voor de KSE in Etten-Leur.